1318409295_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tämä ohje on juuri sellainen, kuin porkkanapiirakan kuuluu mielestäni olla. Pohja tahmean makea, reunat rapeat ja kuorrutusta paksusti.

Pohja:

4 kanamunaa

noin 4 keskikokoisen porkkanan hienoksi raastettu raaste

2 1/4dl öljyä

4 1/4 dl vehnäjauhoja

4 1/2dl sokeria

1 tl leivinjauhetta

1 tl ruokasoodaa

1 tl suolaa

1 tl kanelia

130g valkosuklaata

Sekoita munat, porkkanaraaste, öljy ja sokeri. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja rouhittu valkosuklaa. Kaada taikina uunipellille ja paista 175 asteessa noin puoli tuntia.

Kuorrutus:

200g philadelpia tuorejuustoa (muukin käy)

90g pehmeää voita

4dl tomusokeria

2tl vaniljasokeria

Sekoita kuorrutteen aineet keskenään ja levitä jäähtyneen piirakkapohjan päälle. Halutessasi voit ripotella pinnalle pähkinärouhetta, nomparelleja tms. Itse käytin oranssia nomparelliä.

1318409278_img-d41d8cd98f00b204e9800998e