Tämä ohje on juuri sellainen, kuin porkkanapiirakan kuuluu mielestäni olla. Pohja tahmean makea, reunat rapeat ja kuorrutusta paksusti.
Pohja:
4 kanamunaa
noin 4 keskikokoisen porkkanan hienoksi raastettu raaste
2 1/4dl öljyä
4 1/4 dl vehnäjauhoja
4 1/2dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
1 tl suolaa
1 tl kanelia
130g valkosuklaata
Sekoita munat, porkkanaraaste, öljy ja sokeri. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja rouhittu valkosuklaa. Kaada taikina uunipellille ja paista 175 asteessa noin puoli tuntia.
Kuorrutus:
200g philadelpia tuorejuustoa (muukin käy)
90g pehmeää voita
4dl tomusokeria
2tl vaniljasokeria
Sekoita kuorrutteen aineet keskenään ja levitä jäähtyneen piirakkapohjan päälle. Halutessasi voit ripotella pinnalle pähkinärouhetta, nomparelleja tms. Itse käytin oranssia nomparelliä.