Pohja:
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl kauraleseitä
1 tl leivinjauhetta
3 rkl sokeria
3/4 dl juoksevaa marg.
1 dl maitoa
Täyte:
75g mantelimassaa
2-3 omenaa
1 rkl juoksevaa marg
1 tl kanelia
1/2 dl puolukoita
2 prk vaniljarahkaa
Valmistele ensin täytettä, raasta mantelimassa. Kuori omenat. Leikkaa omenat viipaleiksi ja kuullota pannussa margariinissa. Mausta omenat kanelilla. Yhdistä pohjan kuivat aineet, lisää marg ja maito ja sekoita tasaiseksi. Taputtele taikina piirasvuan pohjalle . Esipaista pohjaa 200 asteessa 10min. Ripoita esipaistetulle pohjalle mantelimassaraaste. Levitä sen päälle omenat ja puolukat. Lusikoi päälle rahka. Lisää pinnalle mantelilastut. Jatka paistamista noin 20 min.
Ohje on valion kotiruokaa lehdestä 4/2011