Ihanaa tiikerikakkua, jota Äiti aina lapsuudessani teki. Kakut oli vaan paljon suurempia, kauniimpia, ja paremman makuisiakin =)
250g rasvaa
250g sokeria
4 kanamunaa
250g vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
2tl vaniljasokeria
(tähän pikkuvuokaan riitti puolet ohjeesta)
Vatkaa huoneenlämpöinen rasva ja sokeri hyvin vaahdoksi. Lisää kanamunat yksitellen hyvin vatkaten. Lisää lopuksi keskenään sekoitetut kuivat aineet. Ota taikinasta 1/3 osa ja mausta se kaakaojauheella tai sulalla suklaalla. (itse käytin tähän kakkuun yhden fazerina patukan) Laita voidellun jauhoitetun vuan pohjalle ensin vaaleaa taikinaa, sitten tummaa, ja lopuksi vielä vaaleaa. Paista 150 asteessa uunin alatasolla noin tunti.