1310461466_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ihanaa tiikerikakkua, jota Äiti aina lapsuudessani teki. Kakut oli vaan paljon suurempia, kauniimpia, ja paremman makuisiakin =)

250g rasvaa

250g sokeria

4 kanamunaa

250g vehnäjauhoja

2tl leivinjauhetta

2tl vaniljasokeria

(tähän pikkuvuokaan riitti puolet ohjeesta)

Vatkaa huoneenlämpöinen rasva ja sokeri hyvin vaahdoksi. Lisää kanamunat yksitellen hyvin vatkaten. Lisää lopuksi keskenään sekoitetut kuivat aineet. Ota taikinasta 1/3 osa ja mausta se kaakaojauheella tai sulalla suklaalla. (itse käytin tähän kakkuun yhden fazerina patukan) Laita voidellun jauhoitetun vuan pohjalle ensin vaaleaa taikinaa, sitten tummaa, ja lopuksi vielä vaaleaa. Paista 150 asteessa uunin alatasolla noin tunti.