Tätä kakkua olen kuullut kehuttavan niin paljon, että täytyi kokeilla. Ja todellakin hyvää on!
Tämä kakku on valmistettu halkaisijaltaan 18 cm irtopohjavuokaan.
Valkosuklaa-daimkakku
Pohja:
200 g Digestive keksejä muruina tai muita keksejä
75 g margariinia tai voita sulatettuna
2 rkl kahvia tai maitoa
Täyte:
2,5 dl Flora vispiä tai muuta kermaa
1 levy Pandan valkosuklaata (130 g)
1 prk vaniljatuorejuustoa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
3 liivatetta
2 isoa daimia murustettuna
Sekoita keksinmurut, sulatettu rasva ja kahvi tai maito. Painele seos leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan.
Laita liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen.
Vatkaa kerma vaahdoksi, mausta sokerilla ja vaniljasokerilla, lisää tuorejuusto. Kääntele joukkoon sulatettu suklaa, lisää daimmurut.
Sulata liivatteet tilkkaan kiehuvaa vettä, anna jäähtyä pieni hetki. Kaada liivateneste seokseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Kaada täyte vuokaan murupohjan päälle, anna hyytyä 2-4 tuntia tai yön yli. Koristele mieleiseksesi.
Ohje on kopioitu hiukan muokaten Hellapoliisin sivuilta. http://www.hellapoliisi.fi/hyydytetyt-kakut/valkosuklaa-daimkakku.php