Tämän kakun salaisuus piilee suolan ja suklaan vinkeässä yhdistelmässä!
Pohja:
150g marg
3 kanamunaa
2dl sokeria
3 1/2dl vehnäjauhoja
1dl kaakaojauhetta
12 tofeetäytekaramellia (esim. dumle)
Sulata voi. Vatkaa munat ja sokeri kevyeksi vaahdoksi. Yhdistä vehnäjauhot ja kaakaojauhe. Lisää seos sulan marg kanssa vuorotellen muna-sokeriseokseen. Kaada taikina korppujauhoitettuun irtopohjavuokaan. Paloittele karamellit ja painele ne taikinaan. Paista kakkua 200 asteessa noin 20min. Anna jäähtyä. Irrota kakku vuastaan.
Kuorrutus:
100g maitosuklaata
100g tummaa suklaata
2dl suolapähkinöitä
Sulata suklaat omissa kupeissaan. Kaada pähkinät jäähtyneelle kakulle ja valuta päälle suklaat. Koristele muutamalla suolapähkinällä. Siirrä kakku kylmään jäähtymään.
Ohje on MeNaiset lehdestä 22.12.2010