1292410480_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

0,5dl sokeria

3 keltuaista

0,5tl inkivääriä

0,5tl neilikkaa

2dl kuohukermaa

2rkl vaniljasokeria

1,5dl ranskankermaa

8-10 piparkakkua

Vatkaa sokeri ja keltuaiset vaaleaksi vaahdoksi. Mausta vaahto inkiväärillä ja neilikalla. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon vaniljasokeri ja ranskankerma. Yhdistä vaahdot. Murskaa piparkakut ja kääntele puolet muruista vaahtoseokseen. Kaada massa kakku-tai leipävuokaan, tai pieniin annosmaljoihin, ripottele väleihin piparkakkumurua ja anna jäätyä pakastimessa yön yli. Ota jäädyke huoneenlämpöön 10-15min ennen tarjoilua. Kumoa jäädyke vadille, koristele esim. marjoilla tai piparimuruilla.

Ohje on LU:n piparkakkurasian kyljestä.