1292002086_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tämä on kyllä niiiin herkkua... Tarjoile vaniljakastikkeen tai vaniljajäätelön kanssa...

Pohja:

200g rasvaa

2 dl sokeria

1 tl leivinjauhetta

5 dl vehnäjauhoja

1 muna

 

Täyte:

6 omenaa

1 dl sokeria

1,5 dl vettä

1,5 dl vaniljakreemijauhetta

n.1 dl vettä

 

Pinnalle:

4 valkuaista

4 dl tomusokeria

1/4 tl omenaviinietikkaa

 

Valmista pohja. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään sekaisin murumaiseksi seokseksi. Lisää muna ja vaivaa taikinaksi. Anna vetäytyä jääkaapissa hetken aikaa. Voit paistaa pohjan etukäteen jos haluat. Painele taikina piirakkavuokaan ja paista 175 asteessa noin 20 minuuttia. Kuori omenat ja pilko, lisää vesi, sokeri ja sitruunanmehu ja keitä miedolla tulella kunnes omenanpalat pehmenevät.  Anna jäähtyä. Sekoita vaniljakreemijauhe ja vesi hyvin vatkaten ja sekoita jäähtyneen omenaseoksen kanssa. Kaada massa paistetun pohja päälle ja tee seuraavaksi marenki. Vatkaa valkuaiset ja tomusokeri puhtaassa kulhossa kovaksi vaahdoksi. (reilu 5 minuuttia) Lisää vielä omenaviinietikka ja vatkaa vielä hetki. Pursota piirakan päälle ja paista kiertoilmalla 75 asteessa noin 30 minuuttia.

Ohje on kopioitu Suklaasydämen sivulta http://www.punakaneli.vuodatus.net/blog/2201299/omenahyve/