1286962957_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

5dl maitoa

25g hiivaa

2rkl hunajaa

10dl ruisjauhoja

4dl vehnäjauhoja

2 rkl kuivattua tilliä (voi laittaa enemmänkin!)

1rkl suolaa

1tl soodaa

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Lisää murennettu hiiva ja hunaja. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita maidon joukoon. Alusta taikina huolella. Peitä taikina liinalla ja nosta se pariksi tunniksi jääkaappiin. Kauli taikina ohueksi levyksi ja ota ympyrämuotilla paloja tai leikkaa suorakulmion mallisia paloja. Nosta palat uunipellille leivinpaperin päälle, ja paista leipiä uunin keskitasolla 225 asteessa noin 12min. kunnes ne ovat saaneet kauniin värin. Anna leipien jäähtyä ritilällä.

Vinkki! Mausta leivät tillin sijaan kuivatuilla puolukoilla. Tilliä voi minusta käyttää puoletkin enenmmän mitä ohjeessa, minusta näissä ei tilli paljoa maistunut. Muuten olivat kyllä hyviä.

Ohje on lokakuun kotivinkistä 2010