5dl maitoa
25g hiivaa
2rkl hunajaa
10dl ruisjauhoja
4dl vehnäjauhoja
2 rkl kuivattua tilliä (voi laittaa enemmänkin!)
1rkl suolaa
1tl soodaa
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Lisää murennettu hiiva ja hunaja. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita maidon joukoon. Alusta taikina huolella. Peitä taikina liinalla ja nosta se pariksi tunniksi jääkaappiin. Kauli taikina ohueksi levyksi ja ota ympyrämuotilla paloja tai leikkaa suorakulmion mallisia paloja. Nosta palat uunipellille leivinpaperin päälle, ja paista leipiä uunin keskitasolla 225 asteessa noin 12min. kunnes ne ovat saaneet kauniin värin. Anna leipien jäähtyä ritilällä.
Vinkki! Mausta leivät tillin sijaan kuivatuilla puolukoilla. Tilliä voi minusta käyttää puoletkin enenmmän mitä ohjeessa, minusta näissä ei tilli paljoa maistunut. Muuten olivat kyllä hyviä.
Ohje on lokakuun kotivinkistä 2010