1288435900_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pohja:

100g marg

1dl sokeria

1 kanamuna

2dl vehnäjauhoja

1dl perunajauhoja

1tl leivinjauhetta

Kiinnitä leivinpaperi irtopohjavuokaan ja voitele reunat. Vaahdota rasva ja sokeri. Vatkaa joukoon kanamuna. Yhdistä kuivat aineet ja lisää seos taikinaan. Levitä taikina jauhoja apuna käyttäen vuan pohjalle ja reunoille. Nosta vuoka jääkaappiin odottamaan.

Täyte:

2-3 omenaa (500g)

2rkl sitruunan mehua

1tl sitruunan raastettua kuorta

4dl turkkilaista jogurttia

2 kanamunaa

1dl sokeria

2rkl perunajauhoja

2tl vaniliinisokeria

1dl puolukkahilloa

Kuori omenat. Kuutioi puolet ja leikkaa loput ohuiksi lohkoiksi. Sekoita omenakuutiot, sitruunan mehu+kuori kulhossa. Sekoita jogurtti, munat, sokeri, perunajauhot ja vaniliinisokeri keskenään. Levitä puolukkahillo pohjan päälle. Lusikoi omenakuutiot vuokaan. kaada jogurttitäyte omenoiden päälle. Asettele päälle omenalohkot. Ripottele pinnalle sokeri-kaneliseosta. Kypsennä torttua 175 asteessa noin 1 tunti. Jäähdytä ja irrota vuasta. Tarjoa jäähtyneenä.

Ohje on marraskuun Pirkasta 2010

1288435878_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1288435916_img-d41d8cd98f00b204e9800998e