Pohja:
100g marg
1dl sokeria
1 kanamuna
2dl vehnäjauhoja
1dl perunajauhoja
1tl leivinjauhetta
Kiinnitä leivinpaperi irtopohjavuokaan ja voitele reunat. Vaahdota rasva ja sokeri. Vatkaa joukoon kanamuna. Yhdistä kuivat aineet ja lisää seos taikinaan. Levitä taikina jauhoja apuna käyttäen vuan pohjalle ja reunoille. Nosta vuoka jääkaappiin odottamaan.
Täyte:
2-3 omenaa (500g)
2rkl sitruunan mehua
1tl sitruunan raastettua kuorta
4dl turkkilaista jogurttia
2 kanamunaa
1dl sokeria
2rkl perunajauhoja
2tl vaniliinisokeria
1dl puolukkahilloa
Kuori omenat. Kuutioi puolet ja leikkaa loput ohuiksi lohkoiksi. Sekoita omenakuutiot, sitruunan mehu+kuori kulhossa. Sekoita jogurtti, munat, sokeri, perunajauhot ja vaniliinisokeri keskenään. Levitä puolukkahillo pohjan päälle. Lusikoi omenakuutiot vuokaan. kaada jogurttitäyte omenoiden päälle. Asettele päälle omenalohkot. Ripottele pinnalle sokeri-kaneliseosta. Kypsennä torttua 175 asteessa noin 1 tunti. Jäähdytä ja irrota vuasta. Tarjoa jäähtyneenä.
Ohje on marraskuun Pirkasta 2010