Tämä omenapiirakka oli kyllä ehdottomasti paras ikinä kokeilemani omenapiirakka! Yleensä omenapiirakoiden ohjeet ovat sellaisia "kuivia"... Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan! Mascarponejuusto toimisi varmasti hyvin, mutta meidän pikkukaupasta sitä ei nyt löytynyt.
Pohja:
150 g voita tai margariinia
1 ¼ dl sokeria
1 kananmuna
2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
Täyte:
1 ½ dl maitoa
1 ps vanhan ajan vaniljakastikejauhetta (Blå Band)
250 g mascarponejuustoa (käytin tavallista maustamatonta tuorejuustoa)
400 g omenoita
1 ½ rkl kaneli-sokeria
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita muutamassa erässä taikinaan. Levitä voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
Mittaa maito kulhoon ja lisää vispilällä sekoittaen vaniljakastikejauhe. Anna jähmettyä hetken aikaa jääkaapissa. Sekoita joukkoon mascarponejuusto tai tuorejuusto. Levitä täyte pohjan päälle.
Kuori omenat ja poista omenankodat. Leikkaa omenat ohuiksi lohkoiksi. Asettele lohkot limittäin täytteen päälle.
Ripottele omenoiden päälle kanelisokeria.
Paista 200 asteessa 45 minuuttia. Suoja pinta foliolla, kun se on saanut hieman väriä.
Ohjeesta kiitos Kinuskikissalle! Muuttelin ohjetta ihan hiukan. Alkuperäinen ohje löytyy täältä http://www.kinuskikissa.fi/omenapiirakka-vanilja-mascarponetaytteella
Piirakka onnistui myös mustikoilla