1277564560_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Mantelipikkuleivät eivät purkissa ehdi kauan vanhentua! Siirappi, vanilja ja mantelit antavat pikkuleiville niiden toffeeta muistuttavan maun.

Ainekset (40kpl)

100g marg tai voita

1 dl sokeria

1 rkl vaniljasokeria

1 rkl siirappia

1/2dl mantelijauhetta

n. 2 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

Vatkaa rasva, sokerit ja siirappi kuohkeaksi vaahdoksi sähkövatkaimella. Sekoita mantelit, jauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää seos vaahtoon. Sekoita nopeasti taikinaksi.

Jaa taikina neljään osaan. Muotoile taikinapaloista neljä sormen paksuista pötköä. Pane pötköt pellille leivinpaperin päälle. Litistä niitä hiukan haarukalla.

Paista uunin keskiosassa 175 asteessa noin 10min. Leikkaa lämpimistä pötköistä noin 2 cm:n pituisia pikkuleipiä vinoittain. Anna jäähtyä.

Säilytä pikkuleipiä kannellisessa purkissa, jotta niiden rapea ja hieman sitkeä koostumus säilyy.