dl vettä (käytin maitoa)
100 g sokeria (1dl sokeria painaa 85 g)
100 g voita
20 g suolaa
1 kanamuna
50 g hiivaa
n. 12 dl vehnäjauhoja
rypsiöljyä paistamiseen
Valmista munkkitaikina tavallisen pullataikinan tapaan. Olennaista on, että alustat ja vaivaat taikinaa riittävän kauan: saat ihanan pehmeitä munkkeja. Myös taikinan kohotus lämpimässä ja vedottomassa paikassa tarpeeksi kauan on tärkeää!
Paina pyörittelemiäsi "pikkupullia" litteäksi, että saat niistä ylläolevissa kuvissa näkyvien munkkien muotoisia. Paista munkit öljyssä, älä paista liian tummiksi. Valuta ylimääräinen öljy munkeista talouspaperin päällä. Jos teet täytemunkkeja, lisää täyte munkin sisään heti paiston jälkeen.
Valkosuklaakuorrutus :
100 g voita
4 rkl maitoa
15 palaa Pandan valkosuklaata
n.400 g tomusokeria
Kiehauta voi ja maito kattilassa. Sulata joukkoon valkosuklaa. Sekoita lopuksi sekaan sihdattu tomusokeri.
Ohje on kopioitu täältä Tiitiäisen blogista http://tiinati.vuodatus.net/blog/1335515/saisko-olla-munkkeja-/