1270913032_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

dl vettä (käytin maitoa)

100 g sokeria (1dl sokeria painaa 85 g)

100 g voita

20 g suolaa

1 kanamuna

50 g hiivaa

n. 12 dl vehnäjauhoja

rypsiöljyä paistamiseen

Valmista munkkitaikina tavallisen pullataikinan tapaan. Olennaista on, että alustat ja vaivaat taikinaa riittävän kauan: saat ihanan pehmeitä munkkeja. Myös taikinan kohotus lämpimässä ja vedottomassa paikassa tarpeeksi kauan on tärkeää!

Paina pyörittelemiäsi "pikkupullia" litteäksi, että saat niistä ylläolevissa kuvissa näkyvien munkkien muotoisia. Paista munkit öljyssä, älä paista liian tummiksi. Valuta ylimääräinen öljy munkeista talouspaperin päällä. Jos teet täytemunkkeja, lisää täyte munkin sisään heti paiston jälkeen.

Valkosuklaakuorrutus :

100 g voita

4 rkl maitoa

15 palaa Pandan valkosuklaata

n.400 g tomusokeria

Kiehauta voi ja maito kattilassa. Sulata joukkoon valkosuklaa. Sekoita lopuksi sekaan sihdattu tomusokeri.

 Ohje on kopioitu täältä Tiitiäisen blogista http://tiinati.vuodatus.net/blog/1335515/saisko-olla-munkkeja-/