1270630885_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tiivistä, tahmeaa ja niin iiiiihanan suklaista!! Tämä ei todellakaan ole mitään kevyttä herkkua, mutta toisaalta jo pieni pala riittää taltuttamaan suklaanhimon... Kakku sopii myös keliaatikoille ja karppaajille!

Tästä kakusta siis riittää aika monelle herkuttelijalle, vaikka kakku ei kovin iso olekaan.

Tässä ohje:

200 g tummaa suklaata (käytin Fazerin)

200 g voita

200 g sokeria

4 kananmunaa (keltuaiset ja valkuaiset eroteltuina)

Sulata voi ja suklaa kattilassa miedolla lämmöllä koko ajan sekoitellen. Anna jäähtyä hetki.

Vatkaa keltuaiset ja puolet sokerista vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita suklaa-voiseos keltuaisvaahtoon.

Vaahdota valkuaiset. Lisää loppu sokeri ja vatkaa kunnes vaahto on kiiltävää. Nostele valkuaisvaahto suklaaseoksen joukkoon ja sekoita varovasti ainekset juuri ja juuri sekaisin. Kaada taikina voideltuun vuokaan (halk. 24 cm) ja paista 190 asteessa noin 35-40 min. Tarkista kakun kypsyys tikulla.

Anna kakun jäähtyä noin 15 min ennen kumoamista (jos käytät irtopohjavuokaa, ei kakkua välttämättä tarvitse edes kumota). Kakku kohoaa komeasti paiston aikana, mutta lässähtää lopulta melko litteäksi, se kuuluu asiaan eli ei hätää! Kakku on parhaimmillaan kokonaan jäähtyneenä, eikä se pahastu parin päivän jääkaappi-säilytyksestäkään, päinvastoin!

Tarjoa kakkua vaniljajäätelön kanssa.

Ohje on kopioitu täältä Taikinaterapian sivuilta http://nekku-76.vuodatus.net/blog/1830850/jauhoton-suklaakakku/