1268759804_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tätä herkku matkaa huomenna päiväkodin tädeille =)

pohja:

  • 50 g voita sulatettuna
  • 100 g kaurakeksejä muruina

täyte:

  • 4 dl vispikermaa
  • 200 g vanilja-tuorejuustoa
  • ½ dl sokeria
  • 4 liivatelehteä
  • toffeekastiketta (minusta paras tähän pirkan kinuskikastike, on tarpeeksi paksua)
  1. Sekoita pohjan ainekset keskenään ja taputtele leivinpaperilla pingoitetun halkaisijaltaan 20 cm:n irtopohjavuoan pohjalle.
  2. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan noin 5-10 minuutiksi. Valmista täyte vaahdottamalla kerma, lisää vaniljan makuinen kasvirasvalevite ja sokeri joukkoon.
  3. Kuumenna tilkka vettä (noin 1½ rkl) kupissa mikrossa ja purista pehmeistä liivatteista vesi pois, liuota liivatelehdet kuumaan veteen. Lisää liivateseos ohuena nauhana täytteeseen kokoajan sekoittaen, kaada puolet täytteestä vuokaan pohjan päälle.
  4. Pursota toffeekastiketta täytteen päälle ja lisää loput täytteestä vuokaan, pursota pinnallekin toffeekastiketta.
  5. Nosta kakku kylmään hyytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli.

 

Ohje on hiukan muunnellen kopioitu täältä http://blogit.mtv3.fi/elamamakeaksi/2009/08/04/toffeekakku/