1266426494_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Taikina:
3 dl rasvatonta maitoa
½ pkt hiivaa
1 tl suolaa
2 rkl öljyä
1 rkl siirappia
1 ½ dl kauraleseitä
6 dl vehnäjauhoja

Täyte:
150 g kevyt-salamisiivuja (esim. Saarioinen) ja kinkkusuikaleita
1 punasipuli
1 punainen paprika
150 g paprika-chilituorejuustoa
(1 dl aurinkokuivatun tomaatin siivuja)
3 dl (n. 100 g) emmental-juustoraastetta

00aa5.jpg

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja murenna hiiva joukkoon. Sekoita, kunnes hiiva on liuennut maitoon. Lisää suola, öljy ja siirappi. Sekoita taikinaan pienissä erissä kauraleseet ja vehnäjauhot ensin puuhaarukalla sekoittaen, sitten kädellä vaivaten. Anna kohota lämpimässä paikassa liinalla peitettynä täytteen valmistamisen ajan.

Kuutioi salamisiivut. Leikkaa punasipuli ja paprika suikaleiksi. Kuullota kasviksia pannulla öljytilkassa, kunnes ne ovat pehmenneet jonkin verran.

Kauli taikinasta leivinpaperin päällä iso, pyöreä levy. Vedä levy leivinpapereineen pellille. Sivele pinnalle paprika-chilituorejuustoa. Levitä päälle sipuli-paprikasuikaleet, salamikuutiot ja halutessasi aurinkokuivattua tomaattia. Ripottele pinnalle juustoraaste. Taita reuna parin sentin matkalta täytteen päälle ja painele sormella ryppyjä.

Kohota liinan alla 10 minuuttia. Voitele reunat munalla ja ripottele reunoille kauralesettä koristeeksi.

Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 20-25 minuuttia.

Ohje on lainattu Kinuskikissan sivulta http://www.kinuskikissa.fi/?p=6058

Lisäsin ohjeeseen nuo kinkkusuikaleet.