1261381313_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

150g suklaata

150g voita

2 dl sokeria

3 keltuaista

1 dl vehnäjauhoja

3 valkuaista

Kuorrutus:

200g (noin 25kpl) minttusuklaakonvehteja (fazermint)

3 rkl kermaa

Kiinnitä leivinpaperi irtopohjavuan pohjalle. Sulata kattilassa miedolla lämmöllä voi ja suklaa. Ota kattila levyltä. Sekoita joukkoon keltuaiset, sokeri ja vehnäjauhot. Vaahdota valkuiaset napakaksi vaahdoksi ja sekoita vaahto varovasti nostelemalla taikinaan. Kaada taikina vuokaan, paista 175 asteessa alimmalla tasolla noin 35min. Irrota kakku vuasta hieman jäähtyneenä. Kakku saa jäähtyä kokonaan ennen kuorruttamista.

Kuorrutus: Sulata minttusuklaakarkit ja sekoita joukkoon kerma. Kuorruta kakku suklaaseoksella. Koristele kakku halutessasi.

Ohje on ruoka pirkka lehdestä 51-52/17.12.2009