1260947306_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

75g marg

100g jauhettuja manteleita

(1 tippa karvasmanteliöljyä)

4 keltuaista

2 dl sokeria

1 dl maitoa

2 dl korppujauhoja

4 valkuaista

Voitele n. 1 1/2 l:n vetoinen vuoka ja jauhoita se korppujauhoilla tai murskatuilla mantelilastuilla. Sulata rasva, ja anna jäähtyä. Vaahdota keltuaiset ja sokeri. Sekoita vaahtoon maito, sula rasva, korppujauhot ja mantelit. Kaada tippa karvasmanteliöljyä teelusikkaan ja vasta sitten taikinaan. (Itse jätin tuon karvasmanteliöljyn pois kakusta, kun en sen mausta pidä.) Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kääntele vaahto taikinaan. Kaada taikina vuokaan. Paista kakkua uunin alaosassa 150 asteessa noin tunti. Anna kakun jäähtyä hetki, ja kumoa vuastaan ritilälle.

Ohje on keräilylehtisistä Kotileipurin Lämpimäiset