noin 30 kpl
2,5 dl vettä
100g marg
ripaus suolaa
2 rkl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
4 kanamunaa
Kiehauta vesi marg ja suola. Lisää kattilaan sokeri ja vehnäjauhot, kypsennä noin 3-4 min. Lisää jäähtyneeseen taikinaan kokoajan hyvin vatkaten kanamunat.
Pursota pellille pieniä palloja, tuulihatut nousevat noin kaksinkertaisiksi, jätä väliä. Paista 200 asteessa noin 15-20 min. Älä avaa uuniin luukkua välillä, jotta tuulihatut ei lätsähdä. Paista eri pellillä joutsenille kaulat, pursota leivinpaperin päälle S:n muotoisia "kauloja", näitä ei tarvitse paistaa kuin pari minuuttia.
Jäähdytä hyvin, leikkaa tuulihatut puoliksi ja leikkaa vielä päällinen kahdeksi osaksi, saat siitä siivet. Täytä tuulihattu haluamallasi täytteellä, itse laitoin hilloa ja kermavaahtoa, asettele kaula ja siivet paikoilleen.
Kinkkutäyte tuulihattuihin
100g kinkkua
1 prk raejuustoa
1 prk ranskankermaa
1/2 tl mustapippuria
hienonnettua persiljaa
Kuutioi kinkku. Yhdistä muut aineet.
Savukalatäyte tuulihattuihin
100g perattua savukalaa
1 prk raejuustoa
1 dl kermaa
1/2 dl hienonnettua tilliä
1/4 tl mustapippuria
2 rkl sitruunamehua
Hienonna savukala. Lisää raejuusto ja vatkattu kerma. Mausta.
Sienitäyte tuulihattuihin
100g herkkusieniä
1/2 dl sipulisilppua
1-2 dl kermaviiliä
1/2 dl persiljaa hienonnettuna
1/4 tl mustapippuria
1 rkl sitruunamehua
3/4 tl suolaa
2 dl kermaa
Hienonna sienet. Yhdistä aineet,lisää viimeiseksi vaahdotettu kerma. Sopii myös uuniperunan täytteeksi tai voileipäkakun väliin.