1258271818_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

noin 30 kpl

2,5 dl vettä

100g marg

ripaus suolaa

2 rkl sokeria

2 dl vehnäjauhoja

4 kanamunaa

Kiehauta vesi marg ja suola. Lisää kattilaan sokeri ja vehnäjauhot, kypsennä noin 3-4 min. Lisää jäähtyneeseen taikinaan kokoajan hyvin vatkaten kanamunat.

Pursota pellille pieniä palloja, tuulihatut nousevat noin kaksinkertaisiksi, jätä väliä. Paista 200 asteessa noin 15-20 min. Älä avaa uuniin luukkua välillä, jotta tuulihatut ei lätsähdä. Paista eri pellillä joutsenille kaulat, pursota leivinpaperin päälle S:n muotoisia "kauloja", näitä ei tarvitse paistaa kuin pari minuuttia.

Jäähdytä hyvin, leikkaa tuulihatut puoliksi ja leikkaa vielä päällinen kahdeksi osaksi, saat siitä siivet. Täytä tuulihattu haluamallasi täytteellä, itse laitoin hilloa ja kermavaahtoa, asettele kaula ja siivet paikoilleen.

Kinkkutäyte tuulihattuihin

100g kinkkua

1 prk raejuustoa

1 prk ranskankermaa

1/2 tl mustapippuria

hienonnettua persiljaa

Kuutioi kinkku. Yhdistä muut aineet.

Savukalatäyte tuulihattuihin

100g perattua savukalaa

1 prk raejuustoa

1 dl kermaa

1/2 dl hienonnettua tilliä

1/4 tl mustapippuria

2 rkl sitruunamehua

Hienonna savukala. Lisää raejuusto ja vatkattu kerma. Mausta.

Sienitäyte tuulihattuihin

100g herkkusieniä

1/2 dl sipulisilppua

1-2 dl kermaviiliä

1/2 dl persiljaa hienonnettuna

1/4 tl mustapippuria

1 rkl sitruunamehua

3/4 tl suolaa

2 dl kermaa

Hienonna sienet. Yhdistä aineet,lisää viimeiseksi vaahdotettu kerma. Sopii myös uuniperunan täytteeksi tai voileipäkakun väliin.