Pohja:
4 dl vehnäjauhoja
¼ tl suolaa
2 rkl sokeria
150 g voita tai margariinia
½ dl vettä
Täyte:
200 g vaniljatuorejuustoa
1 prk ranskankermaa (18 %)
¾ dl fariinisokeria
400 g (4 pienehköä) omenaa
kanelia
Kanelikerma:
2 dl kuohu- tai vispikermaa
2 tl fariinisokeria
1 tl kanelia
Sekoita kulhossa vehnäjauhot, suola ja sokeri. Nypi sekaisin voin kanssa. Lisää joukkoon vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Levitä taikinaa voidellun piirakkavuoan pohjalle. Säästä nyrkin kokoinen taikinapala koristelua varten. Laita se jääkaappiin odottamaan.
Sekoita vaniljatuorejuusto ja ranskankerma keskenään. Saat ne parhaiten sekaisin lisäämällä ranskankermaa vähän kerrassaan tuorejuuston joukkoon. Lisää fariinisokeri.
Leikkaa omenat ohuiksi siivuiksi ja asettele vuokaan. Levitä päälle täyte.
Kauli jauhotetulla alustalla taikinasta ohut levy. Ota levystä kuvioita muotilla ja kasta toinen puoli kanelissa, itse käytin kanelisokeria. Asettele sydämet täytteen päälle.
Paista 200 asteessa 45 min tai kunnes omenat ovat pehmenneet. Suojaa pinta foliolla, kun se on saanut hieman väriä.
Sekoita kermaan fariinisokeri ja kaneli. Vatkaa vaahdoksi ja tarjoile piirakan kanssa.
Alkuperäinen ohje on täältä kinuskikissan sivuilta nimellä kanelilehdet omenapedillä, minulla ei lehtimuottia ole, muukin muotti käy siis hyvin.