Hyvä ja helppo mustikkakakku, suosittelen kokeilemaan! Ensi kerralla ajattelin kokeilla tätä ohjetta punaviinimarjoilla, kun ne alkavat nyt olla kypsiä =)
Pohja:
150g marg
1 1/2 dl sokeria
3 kanamunaa
1 dl ranskankermaa
3 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniliinisokeria
200g mustikoita
Voitele irtopohjavuan reunat ja vuoraa pohja leivinpaperilla. Vatkaa pehmeä rasva, sokeri, munat ja ranskankerma tasaiseksi taikinaksi. Sekoita kuivat aineet ja lisää jauhoseos taikinaan. Lisää lopuksi mustikat käännellen taikinaan. Levitä taikina vuokaan ja paista 175 asteessa noin 40 min. Anna kakun jäähtyä ja levitä päälle kuorrute.
Kuorrute:
200g vanilijatuorejuustoa
1/2 dl ranskankermaa
noin 1dl tomusokeria
Sekoita aineet keskenään.
Ohje on peräisin elokuun ruokapirkka lehdestä.