1251041670_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Hyvä ja helppo mustikkakakku, suosittelen kokeilemaan! Ensi kerralla ajattelin kokeilla tätä ohjetta punaviinimarjoilla, kun ne alkavat nyt olla kypsiä =)

Pohja:

150g marg

1 1/2 dl sokeria

3 kanamunaa

1 dl ranskankermaa

3 1/2 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

2 tl vaniliinisokeria

200g mustikoita

Voitele irtopohjavuan reunat ja vuoraa pohja leivinpaperilla. Vatkaa pehmeä rasva, sokeri, munat ja ranskankerma tasaiseksi taikinaksi. Sekoita kuivat aineet ja lisää jauhoseos taikinaan. Lisää lopuksi mustikat käännellen taikinaan. Levitä taikina vuokaan ja paista 175 asteessa noin 40 min. Anna kakun jäähtyä ja levitä päälle kuorrute.

Kuorrute:

200g vanilijatuorejuustoa

1/2 dl ranskankermaa

noin 1dl tomusokeria

Sekoita aineet keskenään.

1251041687_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 Ohje on peräisin elokuun ruokapirkka lehdestä.