1246523312_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pohja:
150 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
1 muna
2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita

Täyte:
2 ps Blå Bandin vanhan ajan vaniljakastikejauhetta
4 ½ dl maitoa
100 g valkosuklaata
250-300 g mustikoita

Pinnalle:
tomusokeria

00aa2

Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna hyvin vatkaten. Sekoita joukkoon vehnäjauhot ja kaurahiutaleet. Painele taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

Sekoita vaniljakastikejauhe ja maito vispilällä tasaiseksi. Laita tekeytymään jääkaappiin n. 10 minuutiksi. Rouhi valkosuklaa ja sekoita vaniljakastikkeen joukkoon.

Levitä pohjan päälle valkosuklaa-vaniljakastike ja painele joukkoon mustikat. Paista 200 asteessa 30-35 minuuttia. Suojaa pinta foliolla, kun se on saanut hieman väriä.

Anna piirakan vetäytyä hetki ennen tarjoilua. Ripottele pinnalle halutessasi tomusokeria.

Ohje on kinuskikissan sivuilta http://www.kinuskikissa.fi/?p=3864

Kinuskikissa oli tehnyt tämän piirakan raparperilla.