1247557704_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Daim-piiras

Pohja:
2 munaa
2 dl ruokokidesokeria
1/2 dl juoksevaa margariinia
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 dl (=50 g) mantelijauhetta
1 1/2 tl leivinjauhetta
3/4 dl maitoa


Vuoan jauhottamiseen:
juoksevaa margariinia
50 g DrOetker hasselpähkinälastuja tai korppujauhoja

Täyte:
1 1/2 dl vanilliinikreemijauhetta
3 dl vettä tai maitoa
100 g Daimia rouhittuna

Pinnalle:
100 g Daimia
1/2 dl kermaa

Koristeeksi: 50 g Daimia murustettuna


Vaahdota munat ja ruokokidesokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Lisää joukkoon juokseva margariini, sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet ja maito.

Voitele ja "jauhota" hasselpähkinälastuilla halkaisijaltaan noin 24 cm kakkuvuoka. Itse käytin korppujauhoja.
Kaada taikina vuokaan ja kypsennä 200 asteisessa uunissa noin parikymmentä minuuttia.
Kumoa piiras vuoasta ja leikkaa se kahteen osaan.

Valmista täyte sekoittamalla vanilliinikreemijauhe ja vesi/maito sekaisin, anna vetäytyä hetki.
Murusta Daimit.
Levitä vanilliinikreemi piiraspohjalle, ripottele päälle murustetut Daimit.
Nosta päälle toinen piiraspohja.

Keitä kasarissa Daimista ja kermasta sakea kinuskikastike. Voit murustaa Daimin, jolloin se sulaa nopeammin.

Itse kostutin pohjaa hiukan vedellä.

Ohje on hellapoliisin sivuilta

 http://www.hellapoliisi.fi/makeat-piirakat/daim-piiras.php