Raparperia ja marenkia... NAM!
1pkt (400g) pakastemurotaikinaa
250g raparperia
200g vaniljatuorejuustoa
2 dl kuohukermaa
hyppysellinen sokeria
Marenki:
9 rkl tomusokeria
5 kanamunan valkuaista
Sulata murotaikina. Kuori raparperit ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Painele taikina vuan pohjalle ja esipaista 200 asteessa noin 15min. Laske uunin lämpötila sen jälkeen 150 asteeseen. Vaahdota tuorejuusto ja kerma. Vatkaa valkuaiset ja tomusokeri kovaksi vaahdoksi. Levitä raparperit esipaistetun taikinan päälle. Ripottele halutessasi päälle hiukan sokeria. Kaada tuorejuusto-kermavaahtoseos raparperien päälle ja lusikoi marenki päällimmäiseksi. Paista piirasta vielä uunin keskitasolla 150 asteessa noin 20 min. Anna piirakan jäähtyä hyvin ennen tarjoilua.