1240761614_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

Murotaikina:

300 g vehnäjauhoja

200 g margariinia

100 g sokeria

1 kananmuna

Täyte:

n. 1 dl hilloa

Kuorrute:

n. 250 g tomusokeria

n. 3 rkl vettä/mehua (esim. vadelmamehua)

Itse laitoin 2 rkl vettä ja yhden ruokalusikallisen sitruunamehua.  (Oikeassa Aleksanterinleivoksessa kuorrute on vaaleanpunainen. Sen saat vadelmamehusta jo itsestään, toki väriä voi syventää tipalla punaista väriä.)

1. Paloittele huoneenlämpöinen margariini yleiskoneen kulhoon ja mittaa joukkoon loput aineet.

2. Sekoita taikina nopeasti tasaiksi. Älä vaivaa! Taikina on valmista, kun se alkaa muodostua yhdeksi isoksi palloksi. Anna kovettua jääkaapissa tunnin verran.

3. Kaulitse taikinasta jauhotetulla pöydällä n. 30x40cm kokoinen suorakaide. Siirrä levy kaulimen avulla pellille ja leikkaa se sitten keskeltä puoliksi. (=2 kertaa 30x20cm palasta)

4. Paista uunin keskiritilätasolla 180 asteessa n. 7-8 minuuttia, kunnes pohjat ovat kullanruskeita. Varo polttamasta, sillä ohut pohja palaa helposti.

5. Anna pohjien jäähtyä kunnolla.

6. Ennen leivoksen täyttämistä voit kostuttaa pohjia varovasti vadelmamehulla. Täytteen hilloksi laitoin kuningatarhilloa, mutta aidossa alkuperäisessä Aleksanterinleivoksessa täytteenä on vadelmahilloa. Levitä hilloa ohut kerros toiselle pohjalle ja nosta sitten varovasti toinen pohja päälle.

8. Kuorrutteeseen tarvitset esim. vettä tai sitruuna/vadelmamehua n. 3 rkl ja tomusokeria n. puoli pakettia eli 250g.

9. Sekoita kuorrutteen aineet hyvin keskenään, ja levitä leivoksille. Itse koristelin leivokset vielä vihreällä koristelugeelillä.