Pohja:

6 kanamunaa

4 dl sokeria

1 appelsiinin raastettu kuori

5 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

250g sulatettua marg.

4 rkl appelsiinimehua

200g suklaata paloiteltuna (esim. fazerin sininen levy)

 

Vatkaa kanamunat ja sokeri vaahdoksi. Lisää appelsiinin kuori. Lisää vuorotellen vehnäjauholeivinjauheseosta ja sulatettua marg. Lisää vielä appelsiinimehu. Kaada taikina pellille ja ripottele pinnalle suklaanpalat. Itse tykkään jättää suklaat aika isoiksi paloiksi. Paista 175 asteessa noin 20min. Anna piirakan jäähtyä ja levitä päälle kuorrutus.

 

Kuorrutus:

 

5 dl (paketillinen) tomusokeria

4 rkl appelsiinimehua

1 appelsiinin raastettu kuori

150g haselpähkinä- tai mantelirouhetta

 

Kaikki aineet sekoitetaan keskenään.

 

Tämän ohjeen olen saanut äidiltäni.