Pohja:
6 kanamunaa
4 dl sokeria
1 appelsiinin raastettu kuori
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
250g sulatettua marg.
4 rkl appelsiinimehua
200g suklaata paloiteltuna (esim. fazerin sininen levy)
Vatkaa kanamunat ja sokeri vaahdoksi. Lisää appelsiinin kuori. Lisää vuorotellen vehnäjauholeivinjauheseosta ja sulatettua marg. Lisää vielä appelsiinimehu. Kaada taikina pellille ja ripottele pinnalle suklaanpalat. Itse tykkään jättää suklaat aika isoiksi paloiksi. Paista 175 asteessa noin 20min. Anna piirakan jäähtyä ja levitä päälle kuorrutus.
Kuorrutus:
5 dl (paketillinen) tomusokeria
4 rkl appelsiinimehua
1 appelsiinin raastettu kuori
150g haselpähkinä- tai mantelirouhetta
Kaikki aineet sekoitetaan keskenään.
Tämän ohjeen olen saanut äidiltäni.