1240306226_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ensi torstaina (5.2) vietetään J.L. Runebergin päivää, joten tässäpä ohje runebergin torttuihin.

 

150g voita tai marg

1 1/2 dl sokeria

2 rkl siirappia

1-2 tl piparkakkumaustetta

1-2 tl kardemummaa

2 munaa

1 1/2 dl maitoa tai kermaa

1pss (80-100g) jauhettua mantelia

3 dl vehnäjauhoja

1 1/2 tl leivinjauhetta

(halutessasi mantelilikööriä tai punssia kostutukseen)

Pinnalle:

hillosilmäksi n. 1dl vadelmahilloa

sokerikuorrutus 1 dl tomusokeria, n. 1tl vettä

 

Vaahdota rasva ja sokeri sähkövatkaimella. Lisää mausteet, mantelijauhe, munat, maito ja siirappi. Sekoita taikina. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja lisää taikinaan. Sekoita tasaiseksi ja annostele vuokiin. (itse käytin peltistä muffinsivuokaa, myös paperivuat käy) Paista kypsiksi 175 asteisen uunin keskitasollan. 20-25min.

 

Paina kuumiin torttuihin perunankuorimisveitsen tylpällä päällä tai vastaavalla pieni kolo hilloa varten. Annostele jokaiseen koloon teelusikalla vadelmahilloa. Koristele jäähtyneet tortut lopuksi tomusokerivesikuorrutuksella.