Lasagnetyylinen ruoka, kuitenkin vähän hienostuneempi noiden makaroniputkien johdosta. Ensimmäistä kertaa kokeilin, ja hyviä olivat! Ohje on myllyn paras canneloni makaronipaketin takaa. (Tomaattimurskan jätin pois)
1 |
pkt |
Myllyn Paras Cannelloneja |
Jauhelihakastike-täyte: | ||
500 |
g |
jauhelihaa |
200 |
g |
pakastesipulikuutioita (tai 2 sipulia) |
3-4 |
valkosipulinkynttä |
|
1 |
porkkana raasteena |
|
2-3 |
dl |
vettä |
1 |
lihaliemikuutio tai 1 rkl lihafondia |
|
2-3 |
rkl |
mietoa salsakastiketta (vahvaa vähemmän) |
½ |
tl |
valkopippuria |
1 |
rkl |
oreganoa |
1 |
rkl |
basilikaa |
100 |
g |
juustoraastetta |
Päälle: | ||
2½ |
dl |
ruoanvalmistuskermaa 1 tlk |
1 |
tlk |
tomaattimurskaa (400 g) |
50 - 100 |
g |
juustoraastetta (parmesan tai emmental) |
Valmista jauhelihakastike. Ruskista jauheliha ja lisää hienonnetut sipulit, raastettu porkkana, vesi ja mausta mieleiseksi. Lisää lopuksi juustoraaste, sekoita.
Laita täytettä putkien sisään työntäen veitsen kärjellä tai pikkulusikalla, helpoin on käyttää kertakäyttöistä pursotinpussia. Täytä kaikki putket täyteen ja lado ne sitä mukaan, kun täytät isolle, laakealle, voidellulle uunivuoalle, esim. lasagnevuoalle yhdeksi kerrokseksi.
Kaada putkien päälle kerma ja tomaattimurska sekä ripottele juustoraaste.
Kypsennä cannelloneja 225-asteisen uunin alatasolla 20-30 min, kunnes ruoka on pinnaltaan kauniin keltaista.