Cappuccino-juustokakku on aivan loistava kakku cappuccinon ystäville. Cappuccino antaa tähän kakkuun pehmeän kahvin maun, eikä missään nimessä maistu liian vahvasti. Marie-pohja antaa tähän kakkuun oman herkullisen lisänsä, puhumattakaan täytteen kermasta ja tuorejuustosta. Cappuccino ja marie-keksit sopivat hyvin yhteen!
Pohja:
n. 20 kpl marie-keksejä
150 g margariinia
Täyte:
2 kpl liivatelehtiä
2 dl kuohukermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl cappuccino-jauhetta
½ dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
Päälle:
suklaarouhetta
1. Murskaa keksit. Parhaiten se onnistuu monitoimikoneessa, mutta jos et omista sellaista, murskaa keksit esim. survimella. Lisää margariini ja sekoita. Painele seos irtopohjavuoan (26cm) pohjalle. Laita vuoka jääkaappiin jähmettymään.
2. Liuota liivatelehdet kylmässä vedessä pehmeäksi. Liuota sen jälkeen liivatelehdet kiehuvaan veteen (n. 3 rkl).
3. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää siihen juusto, cappuccino, sokerit ja liivatelehtiseos. Kaada täyte marie-pohjan päälle ja levitä se tasaisesti.
4. Raasta suklaata kakun päälle.
5. Laita kakku jähmettymään jääkaappiin ainakin neljäksi tunniksi.
Ohjeen löysin täältä Murupullan blogista http://www.murupulla.com/2010/05/cappuccino-juustokakku.html