Pohja:
2 kanamunaa
1 1/2dl sokeria
3/4 dl juoksevaa marg
1 dl maitoa
2 1/2dl vehnäjauhoja
1 1/2tl leivinjauhetta
1tl vaniliinisokeria
1tl kanelia
1/2tl kardemummaa
Vaahdota munat ja sokeri. Lisää rasvaa ja maitoa vuorotellen keskenään sekoitettujen kuivien aineiden kanssa. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhoitettuun vuokaan (tilavuus noin 2l) Paista uunin alatasolla 175 asteessa noin 35min. Anna pohjan jäähtyä hyvin. Halkaise pohja kahteen osaan.
Kostutus:
1-2dl omenamehua
Täyte:
150g mustikoita
100g valkosuklaata
1tlk kuohukermaa
1tlk vaniljarahkaa
Sulata suklaa. Vaahdota kerma ja lisää siihen muut täytteen aineet. Kostuta pohja omenamehulla, laita kermaseosta ja mustikoita päälle, aseta päälle toinen puoli pohjasta ja kostuta, laita päälle loput täytteet ja koristele mustikoilla ja valkosuklaalla. Anna kakun mehevöityä jääkaapissa vähintään kaksi tuntia.