1260359679_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Leivo sämpylät soikeiksi tai pyöreiksi. Leikkaa leipäset ennen kohottamista, silloin viillot aukeavat kauniisti. Käytä saksia tai terävää veistä koristeluun.

Voit koristaa sämpylät monin eritavoin, yksinkertaisimmin leikkaamalla sämpylän pintaan pitkä viilto päästä päähän tai saksilla kaksi lovea sämpylän pintaan. Kolme poikittaista viiltoa tai lovea ovat myös hauskan näköiset. Jos leikkaat useita pieniä lovia eri puolille, saat käpyä muistuttavan leipäsen.

Ruususämpylöiksi sanotaan pientä pyöreää sämpylää, jonka pintaan voit leikata lovia reunoille tai päälle eri muotoon. Jos leikkaat lovet ristikkäin leivän pinnalle, se aukeaa paistettaessa kukan muotoiseksi.

1260359665_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1260359651_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ohje on keräilylehtisistä kotileipurin lämpimäiset