Pohja:
180 g kaurakeksejä
75 g voita tai margariinia
Halutessasi täytteen reunoille:
Kermavaahtoa koristeeksi
Täyte 1:
1 prk kermaa vaahdotettuna
1 liivate
130 g valkosuklaata
120 g smetanaa
1 rkl vettä
Täyte 2:
1 prk kermaa vaahdotettuna
3 liivatetta
200 g mustikoita
½ dl sokeria
Peitä halkaisijaltaan 24 cm kokoisen irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Murskaa keksit kaulimella tai tehosekoittimella ja yhdistä ne voisulan kanssa. Painele seos vuoan pohjalle.
Täyte 1:
Laita liivate likoamaan kylmään veteen. Paloittele valkosuklaa ja sulata se mikrossa miedolla lämmöllä. Sekoita kermavaahtoon suklaasula ja smetana. Kiehauta vesitilkka ja sulata siihen liivate. Sekoita täytteeseen. Kaada vuokaan keksipohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa ainakin 15 minuuttia ennen seuraavaa kerrosta.
Täyte 2:
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Soseuta mustikat. Kuumenna n. 1 dl soseesta kattilassa ja sulata joukkoon liivatteet. Sekoita kermavaahtoon liivate-mustikkasose, loput mustikkasoseesta ja sokeri. Kaada vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa ainakin kolme tuntia, mielellään yön yli.
Halutessasi voit koristella kakun mieleiseksesi, minä laitoin reunoille kermavaahtoa koripunoksena ja päälle marsipaanikukkia.
Ohjetta muokkasin tästä ohjeesta http://niinansivut.vuodatus.net/blog/2068167