Pohja.
180g kaurakeksejä tai esim. digestive keksejä
75g voita tai marg.
Täyte:
200g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl vaniljakastiketta
2 kanamunaa
1 dl sokeria
1/2 sitruunan mehu
5 liivatelehteä
Päälle:
noin 3 dl mustikoita (muutkin marjat käy)
3 dl vettä
1 dl hyytelösokeria
Murskaa keksit, sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele seos irtopohjavuan pohjalle leivinpaperin päälle. Pane liivatelehdet kylmään veteen. Vaahdota munat ja sokeri sekä vaniljakastike. Sekoita tuorejuuston joukkoon. Purista liivatelehdistä vesi pois ja liota kiehuvaan sitruunamehuun, sekoita ohuena nauhana juustoseokseen. Kaada juustoseos keksien päälle ja nosta jääkaappiin hyytymään ainakin tunniksi. Valmista hyytelöliemi hyytelösokeripakkauksen ohjeen mukaan. Mustikat päälle, ja lopuksi hyytelöliemi, anna hyytyä mielellään yön yli, irrota vuoka ja tarjoile.