1240562283_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ohjeesta tulee 40 kpl

5 dl maitoa
1 tl suolaa
2 dl sokeria
4 tl vaniljasokeria
2 tl kardemummaa
2 munaa
2 pss kuivahiivaa
14-18 dl vehnäjauhoja
100 g margariinia

Sekoita reilusti kädenlämpöiseen maitoon suola, sokerit, kardemumma, muna ja osa jauhoista, joihin kuivahiiva sekoitettu. Lisää loput jauhot ja sulatettu rasva. Alusta taikinaa, kunnes irtoaa kulhon reunoista. Anna kohota.
Pyörittele taikinasta pyöreitä pullia ja anna niiden kohota.
Tee kohonneisiin pikkupulliin reikä ja paista ne öljyssä (öljyn lämpö n. 180 astetta) molemmin puolin kauniin ruskeiksi. Kierittele munkkirinkilät sokerissa.

Ohjetta lainasin täältä http://kirsi1974.vuodatus.net

1240562246_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

8 l vettä

1/2 kg fariinisokeria

1/2 kg taloussokeria

2-3 sitruunaa

1/4 tl hiivaa

rusinoita

Kiehauta osa vedestä ja kaada sokerien päälle. Lisää loppu vesi ja sitruunat. Lisää haaleaan seokseen hiiva. Pullota seuraavana päivänä. Lisää joka pulloon 1 tl sokeria ja muutama rusina. Sima on valmista, kun rusinat ovat nousseet pintaan. Säilytä valmis sima jääkaapissa.