1271760316_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Minulla on jo monta viikkoa tehnyt mieli leipoa unelmatorttua. Meillä Äiti tätä paljon lapsuudessa kotona leipoi, oli niin herkkua! Tosin Äidin tekemä oli paljon muhkeampi ja täytettäkin taisi olla reilummin ;) Tässä ohjeessa täytteeseen tuli kanamunan keltuaisia, ja siitä täytteen keltainen väri.

Unelmatorttu

15–20 viipaletta
Pohja
4 munaa
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
3/4 dl kaakaojauhetta
1/2 dl maissitärkkelys- tai
perunajauhoja
1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Kumottaessa
1/4 dl sokeria
Täyte
150 g voita
2 1/4 dl tomusokeria
3 keltuaista
1 rkl vaniljasokeria

Kuumenna uuni 225 asteeseen. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla.

Vatkaa munat ja sokerit tanakaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää jauhoseos munavaahtoon siivilän läpi, varovasti sekoittaen.

Levitä taikina uunipellille tasaiseksi kerrokseksi ja paista torttupohjaa noin 8 minuuttia, kunnes pohjaan työntämääsi puutikkuun ei tartu enää taikinaa.

Tortun paistuessa ripottele sokeri puhtaalle leivinliinalle. Kumoa kypsä torttulevy sokeroidun leivinliinan päälle ja irrota paperi.

Jätä irrotettu paperi vielä torttulevyn päälle, nosta päälle toinen leivinliina ja kääri levy löyhälle rullalle jäähtymään.

Vatkaa huoneenlämpöinen voi notkeaksi yhdessä tomusokerin kanssa. Lisää keltuaiset ja vaniljasokeri ja vatkaa kuohkeaksi.

Avaa torttupohjakäärö ja levitä täyte täysin jäähtyneelle pohjalle.

Kääri torttu jälleen rullalle, kiedo se napakasti leivinpaperiin ja halutesasi vielä folioon. Anna täytteen jähmettyä jääkaapissa vähintään tunti ennen tarjoilua.

1271760302_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ohje on kopioitu täältä Maku lehden sivulta http://www.maku.fi/makuaskeleet/suomalaisiaklassikkoleivonnaisia/article132277-1.html