Ihanaa... marenki on lemppariani kakuissa... Kannatti kokeilla!
Keksimarenki:
5 valkuaista
2 ½ dl sokeria
8 kpl Digestive-keksejä
Kinuskikastike:
2 dl fariinisokeria
2 dl kuohukermaa
Täyte:
4 dl kermaa
200 g vaniljatuorejuustoa (Sunnuntai)
500 g mansikoita
4 Digestive-keksiä
Erottele valkuaiset kulhoon (ole tarkkana, ettei yhtään keltuaista pääse joukkoon!). Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita sokeri joukkoon pienissä erissä. Murenna keksit vaahtoon varovasti sekoitellen.
Sivele leivinpaperi kevyesti öljyllä. Levitä keksimarenki leivinpaperille kahdeksi n. 1 cm paksuiseksi levyksi (esim. 15 x 32 cm). Jätä hieman leviämisvaraa. Paista 125 asteessa uunin alatasolla n. 60 minuuttia. Marengin pinta saa muuttua vaaleanruskean sävyiseksi. Marenki on valmiina täysin kuivaa. Anna jäähtyä ja irrota sitten leivinpaperista.
Mittaa kinuskikastiketta varten fariinisokeri ja kerma kattilaan. Kuumenna sekoitellen kiehuvaksi ja keitä muutama minuutti. Nosta kylmään vesihauteeseen jäähtymään ja siirrä jääkaappiin odottamaan.
Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon vaniljatuorejuusto. Leikkaa mansikat siivuiksi.
Aseta toinen keksimarenkilevy tarjoilulautaselle. Levitä päälle tuorejuusto-kermavaahtoa ja mansikan siivuja. Ripottele päälle keksimuruja ja valuta kinuskikastiketta. Nosta päälle toinen keksimarenki ja toista sama täytteiden kanssa.
Ohje kopioitu kinuskikissan sivuilta http://www.kinuskikissa.fi/?p=3962